Prinsessan Christina inviger SommarSalongen på Ulriksdals slott

Torsdagen den 10 juni invigs sommarens stora slottsutställning SommarSalongen i Ulriksdals slottspark av Prinsessan Christina Fru Magnuson. SommarSalongen öppnar portarna för allmänheten den 11 juni och håller på ända fram till den 12 september. SommarSalongen består av ett antal inspirerande utställningar såsom Kunglig Inspiration i Orangeriet med kungliga blomkrukor från historien till i dag, ett utsmyckat Carl Malmstensrum såsom det såg ut när Kronprinsparet Gustav Adolf och Louise fick det i bröllopsgåva, historiska bröllopsdukningar Från tradition till trend 1920-2020 på slottet, en fotoutställning av naturfotografen Claes Grundsten, 19 idéträdgårdar på temat Kärlek och Bröllop som visar hela sommarens blomsterväxlingar och unika café- och restaurangtältet Royal Garden Lounge samt mycket mer. På invigningen delas priser ut till bästa idéträdgård ut av parkchef Gunnar Björkman.

- Vi har en unik miljö här på Ulriksdals slott och att nu samla hela 19 etablerade och oprövade trädgårdsdesigners på samma ställe och hålla igång i tre månader är unikt. Med SommarSalongen vill vi inspirera alla till att ägna tid åt att skapa en trevlig miljö hemma, säger Bosse Rappne som är inspiratör till idéträdgårdsutställningen.

SommarSalongen är en gemensam satsning från Ulriksdals slott och Solna stad, evenemanget är producerat av PS Communication i nära samarbete med ett antal sponsorer och vänner/samarbetspartners.

 

 

Program 14.00

Slottsfogde Gunnar Haeger hälsar välkommen

Prinsessan Christina Fru Magnuson inviger SommarSalongen

Borgmästare Lars-Erik Salminen hälsar SommarSalongen välkommen till Solna stad

Parkchef Gunnar Björkman delar ut pris för bästa idéträdgård

Presentation av utställningarna under SommarSalongen samt rundvandring i slottsparken, Orangeriet och slottet

Program 16.00

Ett smakprov ur rockmusikalen Life of Bellman

Mingel och förfriskningar i Royal Garden Loung

RSS 2.0