Flera lekarLekar till festen.

Uppdrag under tallriken:
Det här är en rolig "lek" som jag bara måste testa på någon fest. Den verkar otroligt rolig och den har vi Mia Karlsson att tacka för.

Detta är extra kul om man är många på festen.
Alla får var sitt uppdrag, till exempel under tallriken vid måltiden. Uppdragen ska vara lite annorlunda, som "torka din bordsgranne om munnen då och då", "ta mat från din bordsgrannes tallrik då och då", "avbryt och berätta om din semester ofta", "rapa högt och ljudligt", "säg att det här var det värsta du ätit", "skåla för sommaren ofta" "kommentera en och samma tavla då och då", "sträck dig över bordet efter mat så att det stör" osv. Man kan hitta på hur mycket som helst, och om alla är med på noterna så blir det jättekul!


samtalet på bröllopsnatten:
Här är en lek som är rolig att utsätta ett nygift par för.
Paret visas ut i angränsande rum medan övriga festdeltagare informeras om att det samtal som kommer att utspela sig är det samtal som paret fört på bröllopsnatten. Det ovetande paret får komma in igen, sätta sig rygg mot rygg på golvet och helst då i "strumplästen" så att det blir lite halt under fötterna. Paret krokar armarna om varandra och uppmanas nu att med gemensamma krafter resa sig och att de ska underlätta för sig genom att instruera och prata med varandra.
Samtalet brukar låta ungefär så här: - Ta i nu! Om jag sätter i hälarna och du skjuter på så ... o.s.v. Då de lyckats ta sig upp vilket inte alltid är så lätt berättar man vad de nyss delgett åskådarna. Det blir mycket skratt och det nygifta paret brukar bli roat generade efteråt när de förstår vad det hela gått ut på.

Hoppas dessa lekar kan roa dig och andra precis som de roat oss vid många glada fester.
Hälsningar Ann Andersson i Malmö


Hitta brudgummens ben / Brudens näsa

En rätt vanlig lek på bröllop - men alltid lika rolig - är att bruden med förbundna ögon ska hitta brudgummens ben. Bind för brudens ögon med en sjal. Ta fram fem herrar plus brudgummen och be dem ställa sig på stolar med sina byxben uppdragna.

Bruden ska sedan känna sig fram vilka ben som tillhör brudgummen.


Omvänt kan man låta 5 damer plus bruden ställa sig på rad, sedan ska brudgummen med förbundna ögon lista ut vilken näsa som tillhör hans fru.

Anna-Lena: Dela på ett A4-papper och lägg det under tallriken tillsammans med en blyertspenna (får man många för några få kronor hos IKEA). Efter middagen får bröllopsgästerna rita av den de sitter mittemot. De får skriva vem som ritat och vem de ritat av. Ha sedan någon som går runt och fotograferar alla. Det är garanterat så att alla börjar prata med varandra och det lockar fram många skratt. Kul minne att sätta i bröllopsalbumet sedan med teckningen brevid den riktiga bilden. Dra sedan en fotostatkopia på teckningen och skicka med till gästerna när ni skickar tackkortet, det uppskattas av de allra flesta.


Cecilia Nilsson: Ta efter en fin dansk tradition som spex på bröllopet. Varje gång bruden går på toaletten eller av annan anledning lämnar rummet ger sig alla tjejer på festen av för att ge brudgummen en puss, detsamma sker för bruden om brudgummen går. Ger klart positiva reaktioner. Tips 2: En annan dansk sed är att man som gäst med skeden eller annat bestick knackar i tallriken får brudparet att resa sig upp på stolarna för att ge varandra en puss, detta sker under hela middagen. Tips 3: Innan brudparet lämnar festen ska brudgummens strumpor och slips klippas sönder, och brudens slöja råkar ut för samma öde. Tips 4: Har ni udda ideér om vad som ska hända under bröllopet, skriv upp dem i ett häfte och dela ut dem innan middagen.

Maria Zettergren: Bind för ögonen på brudgummen. Låt honom med enbart tänderna leta sig fram under brudens kjol för att bara med tänderna dra ner strumpebandet och kasta det bakåt (med händerna förstås) till alla ogifta manliga gäster för att se vem härnäst kommer att gifta sig. 2:a tipset: Låt bruden ta av den lilla rosen/buketten på brudgummens rockslag och sedan över axeln kasta den mot alla de ogifta kvinnliga gästerna, för att härnäst se vem som blir gift. Det här istället för att kasta den stora buketten som man väl oftast vill vara rädd om. Dessa bägge saker skedde på ett bröllop vi var på. Jag fick ta emot rosen och min fästman tog emot strumpebandet så vi får väl se om det blir vi som gifter oss nästa gång!

Utan signatur:Tavla till brudparet. Låt gästerna göra en tavla till brudparet under fördrinken! Lägg ut ansvaret för detta på ett par kompisar. Be dem inhandla en stor tavelduk, färger (vattenlösliga), förkläden och penslar. Under fördrinken berättar de att alla bör bidra med sin tolkning av ett visst tema, t ex livets väg. Detta blir sedan en personlig tavla som brudparet får som minne av sin stora dag.Kommentarer
Postat av: Susan

Tack.....nej, jag har lärt mig själv.Kramar

2009-05-28 @ 09:11:57
URL: http://eliottsmamma.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hejsan :)

tänkte berätta att jag har en outlet som jag säljer lite kläder, skor och smycken och så på :) Kan alltid ta dig en titt genom att gå in på adressen nedan..Http://Lisettee.blogg.se/outletär du intresserad så skriv tillbaka till min vanliga blogg eller outlet bloggen så svarar jag så snart som möjligt.. Tack så länge..

Kramar Lisette

2009-05-28 @ 11:23:01
Postat av: Bröllopskoll

Jag hade helst hjälpt till med att dekorerar på plats, men då jag börjar på högskola vet jag inte om det är möjligt.. Men kanske servettvikningar som jag kan lämna eller skicka tidigare? Om du är intresserad..

2009-05-28 @ 14:15:28
URL: http://brollopskoll.blogg.se/
Postat av: FURNISH.etc

Haha, åh ja denna leken har jag varit med om, har aaaldrig skrattat så mkt som jag gjorde den kvällen! Klockren lek!

2009-05-28 @ 16:22:02
URL: http://furnish.blogg.se/
Postat av: Creamie ❤

Åh, vilken fin blogg du har...........!Ska vi lägga till varandra i bloglovin? :D

2009-05-28 @ 18:09:37
URL: http://creamie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Follow Bröllopsbloggen
Trackback
RSS 2.0